Espresso vs Americano

Máte rádi kávu a každý den zvládnete několik šálků? V tom případě byste měli znát alespoň ty nejoblíbenější kávové nápoje. Můžeme sem zařadit právě Espresso i Americano. Ale jaký je mezi nimi rozdíl?

Oblíbená káva, kterou musíte vyzkoušet
Pokud se bavíme o druzích kávy, musíme si jednoznačně představit dvě asi nejznámější, a to Espresso a Americano.

Espresso vzniklo přímo v Itálii a je naprostým základem každé kavárny. Musí se při jeho přípravě dodržet teplota vody, tlak v kávovaru, množství namletých kávových zrn a také délka vaření. Pokud chcete dokonalé espresso, doporučujeme použít 7-9 g kvalitní mleté kávy nebo čerstvě namletých kávových zrn, voda by měla mít 88-95 °C a tlak by měl být 9 barů. Voda byc přes kávu měla protékat 20-30 vteřin. Pokud máte ale kvalitní kávovar, vyřeší tento postup kompletně za vás.

Oproti tomu Americano je káva, která má větší objem, ale jeho základem je stále Espresso. A v čem je tedy rozdíl? Vlastně stačí pouze do Espressa přilít horkou vodu.

Označení Americano vznikl za druhé světové války. Američtí vojáci nebyli totiž zvyklí na tak silnou kávu, jako je espresso, a proto si ji ředili horkou vodou, aby káva nebyla tak chuťové výrazná.codeinek__cappuccino_in_cup_wood_table_under_it_--v_6.1_e3b2d4b8-95c4-433f-9279-1707d30ef181_2 (1)

V dnešní době se již Americano pije zcela běžně. Například pokud chcete nápoj s větším objemem a popíjet ho o něco déle.

V případě, že máte rádi poctivou kávu, ale nejste profesionální barista, nemusíte zoufat. V dnešní době si kvalitně připravenou kávu můžete bez problémů vychutnat i doma bez toho, abyste museli kávová zrna ručně mlít. Stačí si pořídit plnoautomatický kávovar, kterému stačí jen nasypat zrna, dolít vodu a zmáčknout tlačítko s vaší oblíbenou kávou. Proces přípravy kávy tak kávovar plně obstará za vás. Stačí jen chvíli vyčkat a po dokončení si můžete vychutnat svůj voňavý šálek kávy!

 

 

Autor: dejsikafe.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz